Золота осінь, золотий вік – нам 135!

16 жовтня у стінах Волинського коледжу Національного університету харчових технологій відбулись урочистості в рамках відзначення 135-річчя Альма-матері – Національного університету харчових технологій та з нагоди Дня працівників харчової промисловості.

На свято завітали заступник голови Волинської обласної ради Роман Карпюк, заступник міського голови Ірина Чебелюк, начальник управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко, представники обласної влади, державної служби якості освіти, Волинського обласного центру зайнятості, роботодавці та інші шановані гості.

Студенти разом з викладачами коледжу відділень харчових технологій і туризму та готельно-ресторанної справи підготували виставку-ярмарок «Золота осінь, золотий вік – нам 135!».

За українським звичаєм гостей зустрічали хлібом – сіллю. На виставці були представлені короваї, випічки, хлібо-булочна продукція – чудові кулінарні вироби професійних майстрів та наших учнів. Адже, другий рік поспіль Волинський коледж разом з партнером ПрАТ Теремно хліб впроваджує в освітній процес дуальну форму навчання за професією пекар – кондитер.

Найпростіші, звичні для нас продукти харчування у вмілих руках студентів-професіоналів стали шедеврами кулінарного мистецтва. Кондитерські вироби вражали новою текстурою, оригінальними смаками, приголомшуючими міксами.

Кращий спосіб познайомитися з культурою країни – спробувати її на смак! Зануритися в місцевий колорит та познайомитися з вуличною їжею різних країн гості мали змогу на «Street food». Не оминули увагою наші студенти й українську козацьку кухню.

Гості мали гарну нагоду не лише насолодитися естетикою кулінарних виробів, їх подачею, а й спробувати власні сили у майстер класах зі складання серветок та створенні власного десерту. Також, студенти демонстрували вміння готувати напої: коктейлі, смузі, морси, щербети.

Любителі кухні гриль мали змогу скуштувати страви, приготовані на відкритому вогні.

Море позитиву, драйву та естетики отримали гості та студенти від виставки – ярмарки. А ще, усі, хто готував, купував, робив декор, допомагав, долучилися до благородної справи, адже, виручені кошти передані на лікування нашого студента Діми Сидорука. Дякуємо усім за добру справу!

Зінкевич С.Г., Цісар О.В.