Волинський коледж Національного університету харчових технологій

Святкування Дня працівників харчової промисловості у Волинському коледжі НУХТ

У Волинському коледжі НУХТ відбулися традиційні заходи, приурочені Дню працівників харчової промисловості, який відзначають у третю неділю жовтня. Цьогорічні святкування були знаменні ще й тим, що саме на базі коледжу пройшли обласні урочистості. Відзначити професійне свято до коледжу завітали представники обласної та міської влади, керівники й співробітники передових  підприємств та закладів Волині, які є відомими виробниками якісної та смачної харчової продукції.

Шановне зібрання привітав директор департаменту агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації Юрій Горбенко, який наголосив на основному завданні харчової галузі – поступове зростання високотехнологічної конкурентоспроможності у Європі, яке зможе запропонувати не лише якісну, різноманітну, а й екологічно-чисту та органічну продукцію, адже ми маємо для цього всі передумови. Під час офіційної частини свята Юрій Горбенко виступив перед присутніми із промовою, в якій розповів про здобутки галузі та провідні підприємства харчових технологій, що успішно працюють в області та виводять вітчизняні продукти на міжнародні ринки. Високопоставлений гість також відмітив вклад Волинського коледжу Національного університету харчових технологій у підготовку кваліфікованих кадрів харчової промисловості, які успішно працюють на переробних підприємствах харчової промисловості Волині. Юрій Горбенко висловив велику подяку директорові навчального закладу Ігорю Корчуку за підготовку висококваліфікованих спеціалістів.

У ході урочистого засідання було нагороджено кращих працівників галузі відзнаками Міністерства аграрної політики та продовольства України, обласної державної адміністрації, обласної ради, Луцької міської ради. Приємно, що почесною грамотою обласної державної адміністрації була нагороджена завідувач відділення харчових технологій Тетяна Семенюк.

Потому студенти Волинського коледжу НУХТ представили гостям чудовий концерт, у програмі якого були хореографічні, вокальні, театральні номери. Урочиста атмосфера із пафосно-піднесеної плавно перейшла у святкову: усі посміхались та тепло вітали один одного зі святом.

А ще справжнє святкове дійство розгорталося на другому поверсі коледжу, де студенти презентували кулінарну виставку «Шлях до Європи: інновації та традиції». В сучасному світі щодня все змінюється: нові технології замінюють старі, або давно забуті рішення вдосконалюються і стають мало не космічними. Навіть аутентичні рецепти піддають змінам – якщо не в інгредієнтах і рецептурі, то в технологіях і подачі. Актуальним на сьогодні є особливий підхід до декорування страв, кулінарних та кондитерських виробів.

Саме інновації в технологіях виготовлення кулінарної продукції, технологіях презентації та подачі страв представляли студенти відділення харчових технологій. Зокрема, гості мали можливість поринути в світ молекулярної гастрономії, де в форматі  майстер-класу, студент четвертого курсу Михайло Сеньків презентував вершково-персиковий десерт у вигляді яєчні та ананасові спагетті, використавши при цьому техніки: сферифікація та желювання доповнивши подачу WOW-эффектом з допомогою сухого льоду. Також присутніх вражали своєю креативністю студенти всіх груп відділення продемонструвавши тематичні виставки, використовуючи при цьому інноваційні, навіть трендові технології. Зокрема, студенти четвертого курсу захоплювали майстерно оформленими борошняними кондитерськими виробами шоколадом, грильяжем та карамеллю; студенти групи № 29 продемонстрували способи подачі міні-закусок з елементами молекулярної кухні; група №59 презентувала особливості оформлення страв соусами різної консистенції, текстури та кольору, доповнивши вишукані композиції чіпсами з цитрусових та тропічних фруктів. Вражали своїм професійним підходом до виготовлення виставкової продукції і студенти-другокурсники, зокрема, студенти групи №56 продемонстрували особливості декорування страв композиціями з живих квітів та мікрогріну; студенти групи №58 виготовили декоративні оздоблюючі напівфабрикати з різних видів тіста; а студенти груп №№50 та 54 подавали свої страви в нетрадиційному посуді. Вишуканим стилем порадували присутніх учні професій “Офіціант;бармен” та “Майстер ресторанного обслуговування”, які презентували сучасний cocktail bar та сервіровку у стилі “Сhabby chic”.

Захоплювала експозиція “Як смакує Польща…”, яку пропонували  студенти загальноосвітнього відділення, демонструючи традиції наших добрих сусідів припрошували відвідати польські традиційні страви польською мовою. Презентація першокурсників відбулася на високому, “королівському” рівні.

Відділення готельно-туристичного обслуговування зацікавили гостей дійства туристичним маршрутом “Гасторномічний тур країнам ЄС”, запрошуючи охочих спробувати смаколики, які традиційно полюбляють мешканці різних країн Європи.

Студенти відділення економіки і підприємництва традиційно представили виставку продукції Волинських товаровиробників. Високою якістю власної продукції вражали ТМ “Забіяка”, ТМ “Roshen”, ТМ “Бащинський”, ТМ “Волинські солодощі”, ТМ “Мівіна”, ТОВ “Лігос”,  ТОВ “Молочна компанія Галичина ”, ПАТ “Луцьк-Фудз”, ПаРТ “Волиньхолдінг”, ПАТ “Теремно-хліб”,  пасічник, ФОП Гром Анатолій, Гнідавський цукровий завод.   Присутні, оглядаючи презентаційні столи, ще раз переконалися, що волиняни вміють виготовляти прекрасні і корисні продукти харчування.

Кулінарна виставка-2017 ще раз засвідчила, що сучасна молодь талановита і творча, а Волинський коледж НУХТ є одним з найкращих закладів Волині, бо має власні традиції і самобутній шлях розвитку.

Волинський коледж НУХТ