Діяльність циклової методичної комісії викладачів професійно-теоретичної підготовки спрямована на поглиблення науково-теоретичних знань, виховання та розвиток особистості майбутнього кваліфікованого робітника, формування його професійної конкурентоспроможності, компетентності та інформаційної культури. Для досягнення цієї мети викладачі працюють над підвищенням свого кваліфікаційного рівня, застосовують передовий педагогічний досвід, нові педагогічні технології. Підвищенню професійної компетенції викладачів комісії сприяє аналіз та вдосконалення змісту навчальних програм, розробка комплексно-методичного забезпечення, електронних засобів навчання та контролю знань, організація відкритих занять та їх обговорення, організація семінарів, бесід за круглим столом, на яких обговорюється й узагальнюється досвід роботи викладачів. З метою підвищення якості знань учнів навчання організовується з урахуванням вимог сучасних інформаційних технологій.
Робота викладачів комісії проводиться в рамках методичної проблеми «Впровадження інновацій та комплексності для підвищення результативності навчання майбутніх фахівців у процесі вивчення предметів професійно-теоретичної підготовки».
Показником ефективної навчально-методичної роботи викладачів комісії з обдарованими учнями є перемоги учнів у конкурсах професійної майстерності.
Метою вивчення дисципліни є розвиток практичних навичок володіння іноземною мовою, прийомами отримання інформації з фахових оригінальних текстів
Метою вивчення дисципліни є оволодіння методикою створення алгоритмів розв’язання задач у візуальному середовищі програмування Visual Basic
Навчальна дисципліна дає можливість учням оволодіти методикою обліку банківських операцій
Дисципліни забезпечують формування теоретичної та практичної бази знань учнів з використання, обслуговування сучасного устаткування в закладах ресторанного господарства
Вивчення єдиного порядку роботи з документами в установі, документаційне забезпечення на основі використання сучасної техніки, автоматизованої технології роботи з документами
Ознайомлення з відомостями про стилі сучасної української мови, зокрема офіційно-діловим, класифікацією ділових паперів та вимогами до їх складання, зразками оформлення різних видів документів. оволодіння навичками складання ділових паперів
Передбачено вивчення науково обґрунтованих підходів до організації процесу обслуговування у закладах ресторанного господарства різних типів і класів