Волинський коледж Національного університету харчових технологій

Практика на узбережжі Чорного моря

Студенти готельно-туристичного відділення та відділення харчових технологій Волинського коледжу НУХТ цього літа проходять виробничу практику на базі відпочинку «Рута», що розташована на узбережжі Чорного моря в Затоці Одеської області.

Як відомо, коледж, реалізовуючи концепцію практико-орієнтованої освіти, приділяє особливу увагу організації виробничої практики та професійного стажування студентів. Адже це допомагає майбутнім фахівцям бути конкурентоспроможними у світі обраної професії.

З метою перевірки з умовами проходження студентами виробничої практики в Одеській області, директор коледжу Ігор Корчук побував з робочим візитом у Затоці. «Складовою частиною навчального процесу у Волинському коледжі НУХТ є практичне навчання. Серед усіх видів практичного навчання особливе місце посідає виробнича практика, яка проходить безпосередньо на підприємствах та організаціях, – розповідає директор коледжу. – Ми намагаємося надати студентам якнайбільше можливостей для їхнього професійного зросту. Приємно чути від адміністрації бази відпочинку «Рута» хороші відгуки про студентів Волинського коледжу. Значить педагогічний колектив коледжу працює у правильному напрямку, готуючи високопрофесійних спеціалістів».

Майстер виробничого навчання Катерина Осійчук із задоволенням ділиться враженнями та своїми спостереженнями за роботою своїх підлеглих: «Студенти швидко адаптувалися до морського вологого клімату, спекотного південного сонця. І хоча перші дні нашого перебування у Затоці були нелегкими, зараз ми пристосувалися до нових умов праці та проживання. Студенти також мають можливість насолодитись унікальним кліматом й чистим повітрям, яке насичене ароматами моря й степових трав».

Катерина Миколаївна також звернула увагу на те, що студенти, працюючи кухарями, офіціантами, адміністраторами, покоївками та портьє, не тільки здобувають конкретні професійні навички (що є важливо), а й вчаться працювати в команді. Адже успіх будь-якої організації чи компанії – це результат злагодженої й цілеспрямованої роботи всього колективу. «Та й загалом за час практики ми стали справжньою командою, де кожен вболіває за спільну справу й намагається викластися на повну», – підбиває підсумок сказаного Катерина Осійчук.

«У щастя людського два рівних є крила: Троянди й виноград, красиве і корисне», – писав український поет-класик. Так і студенти коледжу поєднують вивчення тонкощів свого майбутнього фаху з морем, сонцем й відпочинком!

Волинський коледж НУХТ