Волинський коледж Національного університету харчових технологій

Студенти відділення “Харчових технологій” відвідали столицю України

Нещодавно студенти гр. № 29 відділення «Харчових технологій» разом з куратором  Мар’яною Повар здійснили подорож до Києва.

Київ – це чудове місто, це столиця нашої батьківщини. Він поєднує у собі історичне минуле та динамічне сучасне.

Будь-яка екскурсія починається з огляду найстаровинніших знакових місць, і тому студенти насамперед відвідали пам’ятки архітектури: Золоті ворота та Софіївський собор. Атмосфера там надзвичайна.

Відвідування Національного університету харчових технологій залишило незабутні емоції у кожного студента. Теплий прийом, цікава розповідь про життя факультету Ресторанно-готельного та туристичного бізнесу, огляд міні-броварні з виробництва квасу, лабораторій, усе це надихнуло волинських студентів продовжити навчання в стінах цього університету.

Шлях мандрівників привів їх на Хрещатик, майдан Незалежності, до арки Дружби народів та Музею води.

Відвідання Музею води, починався зі спуску на десять метрів під землю. Саме тут розташовано експозиції, які розповідають: яким чином річкова вода стає придатною до вживання; який шлях вона проходить перш ніж опиниться в крані; в який спосіб забезпечувався Київ водою в давнину; де пролягав перший київський водогін. Також оглянули різноманітні цікаві, навіть унікальні експонати: залишки древніх труб, макети систем водопостачання, побачили басейн із екзотичними японськими коропами. Якщо піднести долоню близько до води рибки виринають і торкаються її. Цікавинкою музею є діюча модель артезіанської свердловини.

Далі за маршрутом екскурсанти вирушили на фабрику «Рошен», відвідали професійну виставку-ярмарок «Смако-бум», Андріївську церкву, Пейзажну алею, проїхались на фунікулері та відвідали Церкву на воді.

Київ не втратив за довгі століття своєї краси. Скільки пам’яток культури й історії збереглося до наших днів. Древнє місто і досі радує нас виблискуючими на сонці куполами храмів та монастирів, різноманіттям пишних палаців та маєтків. Прогулянка старовинними вуличками нагадує про минулі часи та історичні події.

Київ і досі розвивається, розквітає новими барвами. Зараз це сучасна європейська столиця з височенними хмарочосами та торгівельними центрами, великою кількістю парків та скверів.

Туристична подорож для студентів відділення «Харчових технологій» стала не лише цікавою та змістовною, а й практичним засвоєнням здобутих теоретичних знань.

Волинський коледж НУХТ