Волинський коледж Національного університету харчових технологій

Мандрівка Карпатами

Кожна спеціальність та професія має свою асоціацію. Кухарі – смачні страви, програмісти – нові програми, фінансисти – гроші, а туристи??? Звісно, що подорожі. Чим більше – тим краще!! Адже це можливість відточити свої вміння на практиці, пізнати нові місцини Батьківщини, оздоровитись та запастись позитивною енергією.

Щоб весь навчальний рік був вдалий, потрібно гарно його розпочати! Тож дві групи – АОТт-21 та АОТт-11 з класним керівником Франчук Оксаною Віталіївною, розпочали своє навчання з 3-денної подорожі до Карпат. Ці три дні були насичені екскурсіями, містами, позитивними емоціями, піснями і сміхом. Та про все по порядку.

Перший день туристи знайомились з Івано-Франківськом – столицею Прикарпаття. Це невеличке затишне містечко заворожує. Тут ми побачили ратушу, міське штучне озеро та насолодились старою частиною містечка. В туристичному осередку Яремче пройшлися легендарними стежками Олекси Довбуша. А ще відвідали один з небагатьох одно-каскадних водоспадів України – водоспад Гук.

Наступний день розпочався з підйому на найвищу точку України – г. Говерла. Така прогулянка-сходження очищає тіло та дає друге дихання. Долаючи круті стежки, робишся витривалішим і впевненішим у собі. Кілька кілометрова дорога вгору, до небес, понад хмарами, де розгортається неймовірний вигляд. Підйом на Говерлу – це пригода, яку не варто пропустити.

Останній день був не менш насичений. Гірськолижний курорт Буковель зустрів дощем. Та це не завадило піднятись на витягу. Сувенірний ринок Яремче, водоспад Пробій і…. Львів. З його неймовірною атмосферою, заплутаними вуличками, легендарною історією та запашною кавою. Після Говерли підкорювати Високий замок та кілометри пішохідних екскурсій було вже не важко))

Десятки пройдених кілометрів, сотні тонн враження, тисячі щирих посмішок – це результат нашої насиченої подорожі. Та це лише початок. Скоро продовження…

Франчук О.В.

Волинський коледж НУХТ