Волинський коледж Національного університету харчових технологій

Майбутні туризмознавці вивчають освітній процес давнього Луцька

Викладач іноземної мови Оксана Романова провела урок-практикум з теми «Просування туристичного продукту». Вивчаючи історію рідного краю та одночасно вправляючись у своїй англійській мові, майбутні туризмознавці створюють ще один туристичний маршрут.

Студенти групи №22 спеціальності «Туристичне обслуговування» при дослідженні теми організації навчального процесу середніх віків практикували діалогічне мовлення та синхронний переклад. На занятті студенти також говорили про діяльність братських шкіл, зокрема, Луцького Хрестовоздвиженського братства. Згадали і відомого мецената, єпископа та фундатора братства Афанасія Пузину, який опікувався освітою в тогочасному Луцьку.

Шкільництво, братські школи, колегіум – ось неповний спектр питань, що зацікавили студентів відділення готельно-туристичного обслуговування. Адже для студентів, які навчаються у будівлі одного з  перших  вищих навчальних закладів середньовіччя, ця тема є привабливою і затребуваною. Більше того, ці часи цікаві ще й тим, що саме тоді було запроваджено моду на навчання. Як пише один відомий луцький історик: «Навчатися лише в один колегіум сунулися сотнями за раз».

Ось так, вивчаючи історію та іноземну мову, студенти хочуть створити новий туристичний маршрут, у якому звернуть увагу на значення освітнього процесу на Волині в розвитку української освіти та культури.

Волинський коледж НУХТ