Майбутні технологи змагалися за право називатися найкращими

,

Нещодавно на базі Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ відбулася Всеукраїнська студентська олімпіада зі спеціальності «Харчові технології».

В змаганнях узяли участь студенти вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації з різних регіонів нашої держави. Волинський коледж НУХТ представляли студентки третього курсу відділення харчових технологій Іванка Кухаренко та Катерина Романова.

Учасникам олімпіади було запропоновано показати свої знання у теоретичному (виконання тестових завдань) турі та практичному – розробка авторської рецептури страви з баранини. Під час виконання творчого завдання також потрібно було розписати фізико-хімічні змінювання, які відбуваються на всіх етапах виготовлення страви, та виконати задачу з розрахунку сировини й визначення відходів та витрат.

Студенти отримали дорогоцінний досвід участі у змаганні такого рівня, потужний заряд мотивації, можливість виявити свої як слабкі, так і сильні сторони, зрозуміти, над чим треба попрацювати більше, і, звісно, познайомилися з багатьма цікавими людьми з різних куточків України.