Лекція «Профілактика ВІЛ-СНІДу серед молоді»

1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цей день став одним із найбільш визнаних міжнародних днів здоров’я і можливістю підвищити рівень обізнаності про це захворювання і його профілактику. 

У Волинському коледжі НУХТ проведено лекцію «Профілактика ВІЛ-СНІДу серед молоді», присвячену Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом, за участю лікаря дерматовенеролога Волинського обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом Оксаною Штельмах.

Оксана Штельмах ознайомила студентів з сучасним станом проблеми ВІЛ/СНІДу у світі та Україні , та на Волині , розповіла про шляхи передачі хвороби , ознаками захворювання на СНІД, розповіла наскільки небезпечним є вірус імунодефіциту, які категорії населення є найбільш ураженими смертельною хворобою в Україні, зокрема на Волині, і як можна вберегтися від СНІДу. Своєчасно розпочата антиретровіруснатерапія від ВІЛ дає шанс на довге та повноцінне життя.

Лікар дерматовенеролог Оксана Штельмах навела статистичні дані щодо захворювання на СНІД . Зокрема в світі за останні 5 років кількість ВІЛ-інфікованих зменшилась на 20%, проте щодня в Україні реєструється 48,5 випадків захворювання на ВІЛ-інфекцію.

Організатори заходу наголосили, що лише здоровий спосіб життя є гарантом запобігання ризику захворювання на СНІД . Якщо людина дбає про своє здоров’я, веде здоровий спосіб життя, живе за законами моралі, ризик заразитися ВІЛ стає мінімальним.

Заступник директора з НВР Межова О.В.